U gradu Porto u Portugalu od 20. do 26.10. 2013. održalo se stručno usavršavanje knjižničara na kojem je  našu školu predstavila knjižničarka Irena Bando. Sudjelovanje na SLAMIT 6 konferenciji financirano je iz sredstava Lifelong learning programa Europske unije, a donacija je ostvarena odobrenjem prijave na natječaj Agencije za mobilnost i programe EU.

Na ovogodišnjoj konferenciji sudjelovalo je 32 sudionika iz 10-ak europskih zemalja a iz naše zemlje odabrane su 3 knjižničarke Irena Bando(Osijek), Marija Purgar(Vukovar) i Ines Krušelj-Vidas(Gornja Stubica).

Stručna predavanja su održavali eminentni stručnjaci iz područja knjižničarstva (pr.dr. Ross Todd)a teme su sačinjavale aktalnu problematiku školskog knjižničarstva, knnjižničarsku zakonsku regulativu i ulogu i važnost školskog knjižničara u školama. Osim edukacijskog djela, sudionici su posjetili školu u Portu koja je bila reprezentativni primjer školske knjižnice kao kulturnog centra škole.

nas triKnjižničarka naše škole Irena Bando prezentirala je svoj rad kao primjer kreativnog rada u knjižnici te dobila brojne pohvale i ponudu za multilateralnu suradnju s nekoliko drugih zemalja.

Sudionice iz Hrvatske pripremile su i štand (Market Place)na kojem su predstavile našu zemlju, njenu kulturu, prirodna bogatstva i delicije.

Više o seminaru na http://www.slamit.org/course6/SLAMIT6_leaflet.pdf

Pogledaj fotogaleriju!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s