_animated_quill_pen_writing_in_bookNema točnih podataka kada je osnovana knjižnica OŠ Jagode Truhelke. Arhivski dokumenti govore da je postojala i da je imala dugogodišnju tradiciju okupljanja učenika u raznim aktivnostima. Oduvijek je važila za kulturno i informacijsko središte škole. Veliki broj književnih susreta odvijao se u njoj. Što zbog renoviranja prilikom proširenja škole a što zbog požara i ratova knjižnica je bila nekoliko puta preseljavana te izgubila znatni broj knjiga. Za vrijeme Domovinskog rata bila je najsigurnije mjesto u školi te je u njoj boravila stručno osoblje koje je dežuralo tijekom rata i evidentiralo javljanja djelatnika na posao.

U Školskoj knjižnici OŠ Jagode Truhelke radio je veći broj uposlenika a samo u zadnjih 10 godina rade stručne osobe – diplomirani knjižničari.

Postojao je improvizirani abecedni katalog koji je zbog navedenih loših uvjeta u knjižnici s vremenom izgubio točnost i sistematičnost te je po dolasku stručne osobe na radno mjesto knjižničara, izbačen iz uporabe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s