Dodjela nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima za 2022./ 2023. godinu

Djelatnica Irena Bando je Erasmus koordinator škole te je autor projektne prijave za 2022./2023. kojom su školi osigurano 40 000 eura bespovratnih sredstava za stručna usavršavanja-mobilnosti u inozemstvo. Napisala je također projektnu prijavu Erasmus akreditacije čime su školi osigurana financijska bespovratna sredstva za stručna usavršavanja do 2027. godine. Pisala je i projektnu prijavu za 2023./2024. koja je aplicirana te je škola za ovu godinu dobila 28 000 eura za stručna usavršavanja. 

Također, sudjeluje i u eTwinningu te je bila je mentor i organizator međunarodnog natjecanja poznavanja glagoljičkog pisma u okviru međunarodnog eTwinning projekta Igrajmo se glagoljicom2. Pisala je prijavnu aplikaciju za eTwinning školu te aplicirala nagradu i osigurala školi oznaku eTwinning škole. Koordinator je škole za eTwinning projekte i aktivnosti. 

Bila je voditelj i koordinator Erasmus aktivnosti projekta Krea(k)tivnost suvremenog učenja, gdje je koordinirala 39 mobilnosti koje su se realizirale ove godine. Bila je voditelj i koordinator projektnih aktivnosti u okviru Erasmus akreditacije.

Jedan je od administratora mrežne stranice OŠ Jagode Truhelke u aktivnostima kojih je nositelj (izbornici: knjižnicaErasmus/KA1Virtualni dani darovitihErasmus akreditacijaeTwinning; Međunarodna suradnja. Administrator je mrežne stranice Knjižnica OŠ Jagode Truhelke, mrežne stranice projekta Igrajmo se glagoljicom; mrežne stranice projekta Krea(k)tivnost suvremenog učenjaFB Kreativna JagodaFB Igrajmo se glagoljicomFB Stvarajmo eKreativnoPadlet Knjižnično-informacijsko obrazovanje u školskoj knjižnici; Padlet Lektire-razni materijaliYou Tube Kreativna Jagoda.

Imala je 3 županijska predavanja, 1 državno i 15 predavanja na međunarodnoj razini. Imala je 27 primjera dobre prakse primjene inovativnih metoda poučavanja. Objavila je 11 stručnih članaka, nastavnih materijala ili obrazovnih sadržaja objavljenih u tiskanoj ili online publikaciji u Republici Hrvatskoj te 6 članaka u inozemnim publikacijama.

Aktivna je u 3 profesionalne udruge koje potiču, razvijaju i unapređuju struku: Hrvatske udruge školskih knjižničara, Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema; Hrvatske mreže školskih knjižničara.

Bila je mentor studentima Informatologije s Filozofskog fakulteta u Osijeku.

Bila je voditelj školskog projekta 8. Virtualni dani darovitih, gdje je kao mentor s učenicima osvojila 3. mjesto. Voditelj je nacionalnog projekta Stvarajmo eKreativno. Vodila je 2 međunarodna eTwinning projekta za koje je dobila nacionalne oznake kvalitete: međunarodni e Twinning Boat Game s partnerskom školom Selaskoli iz Reykjavika (Island) i međunarodni eTwinning Igrajmo se glagoljicom za koji je također dobila Nacionalnu oznsku kvalitete, ali i nagradu European Quality Label za iznimno kvalitetan eTwinning projekt.

Koordinatorica je za školu međunarodnog projekta Čitanje ne poznaje granice-Branje ne poznaje meje.  Sudjelovala je u nacionalnom projektu Noć knjige i međunarodnom projektu „Europska godina mladih“ te u međunarodnoj globalnoj manifestaciji programa Erasmusdays.

Bila je organizatorica natjecateljskog kviza poticanja čitanja U potrazi za knjigom i čitanjem na manifestaciji Knjižna booka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, koordinator Job Shadowinga OŠ dr. Janeza Mencingerja , Bohinjska Bistrica (Slovenija), Job Shadowinga ZIK- Zavoda za obražovenje in kulturo , Črnomelj (Slovenija) te Job Shadowinga predstavnika školstva s Islanda.

Provela je istraživanje kvalitete provedbe Job Shadowinga u školi, analizu Selfie ispitivanja digitalnih kompetencija u školi te istraživanje o metodama rada učitelja u školi. Provela je istraživanje na međunarodnoj razini progresa znanja o glagoljičkoj kulturnoj baštini.

Leave a comment